Wie is Johan?

Wie is Johan?

Wie is? Als jong broekje trok ik ooit Europa in. Om - nogal pretentieus - in de voetsporen van de Grote Romantici op jacht te gaan naar avontuur. En om erover te schrijven. Een lokaal krantje raakte geïnteresseerd en publiceerde de stukjes die ik onderweg op een oude typemachine optekende. De liefde voor het woord was er met de paplepel ingegoten, maar nu bleek dat ik er ook anderen een plezier mee kon doen. Apetrots dus. Alles pro deo, dat wel.

Op zee. Later deed ik het nog eens dunnetjes over: op een oude schuit en met hond de zee op. En weer streepje01met die typemachine. In De Gelderlander verschenen zo een jaar lang de verhalen van die eenzame waterzigeuner en zijn trouwe hond. En warempel, ik verdiende er nog geld mee ook. Het bleef niet onopgemerkt. Een uitgever bundelde ze en maakte er een boekje van. Het tijdschrift Zeilen meldde zich en stuurde me vervolgens regelmatig de wereld over voor een reportage of interview. De kiem was gelegd.

Zelfstandig tekstschrijver. In 2004 heb ik me gevestigd als zelfstandig tekstschrijver. Naast reportages richt ik me op correctie- en redactiewerk, interviews, webteksten, eindscripties, eigenlijk op alles dat zwart-op-wit betreft. Inmiddels verzorg ik ook rapportagetrainingen en –workshops voor voornamelijk de non-profitsector. Mijn eerstegraads onderwijsbevoegdheid komt daarbij zeer goed van pas. In alle activiteiten blijf ik voortdurend enthousiast op zoek naar díe woorden waarin vorm én inhoud een trefzekere compositie vormen.