Reportages

Reportages

Levkas Rebound - In de winter van 1996 voer Johan Haverdings op eigen kiel het zeegat uit en bereikte na acht maanden zij n heilige doel: het Griekse Levkas. Enkele dagen maar duurde zij n verblijf op het eiland, toen vluchtte hij : een armlastige solo-zeezigeuner, hopeloos verdwaald in zomers vakantiegeweld. In 2014 gaat hij opnieuw. Met dochter Yentl. Om een belofte in te lossen en om te bezien of de Ionische archipel een langer verblijf verdient. Een verhaal over melancholisch omzien, mythologie, grillige windpatronen en 50 tinten turquoise.

Meer lezen? Download hier het volledige .PDF document

--> Levkas Rebound <--

Zeilen als middel - Team builden, leren samenwerken, bedrijfsuitje. Of met een stel onwillende adolescenten de grote plas op. Je kunt geen hoogdravend doel verzinnen of de edele zeilsport wordt als middel ingezet. Johan Haverdings laat zich verleiden en stapt met een twaalftal gestropdaste en hooggehakte leken aan boord van Res Nova. Om al zeilend te gaan...  netwerken.

Meer lezen? Download hier het volledige .PDF document

--> Zeilen als middel <--

Verhuizen over zee - Emigreren is wellicht niet helemaal het juiste woord. Rudy Schreiber remigreerde in 2010 van de VS terug naar Duitsland. Zijn boot moest uiteraard ook mee, dus die werd vastgesjord op het dek van een oceaanstomer en over de grote plas vervoerd. Soms loopt het in het leven echter anders dan verwacht. Het is twee jaar later en Rudy en zijn vrouw hebben besloten terug te keren naar de VS. Re-remigreren dus eigenlijk. Kalue zal weer op dezelfde wijze worden verscheept. De eerste etappe moet ze echter op eigen kracht doen: van Travemünde, in de uiterste zuidwesthoek van de Oostzee, naar Eemshaven. Zo’n 250 zeemijlen.

Meer lezen? Download hier het volledige .PDF document

--> Verhuizen over zee <--